Praktijk voor
Klassieke Homeopathie
Kathrin Sprenger
Erkend lid NvKH - 07-1644
Wat is Klassieke Homeopathie?

Homeo + Pathos = Gelijksoortig + Lijden

Klassieke homeopathie is een alternatief/complementaire geneeswijze die volgens het gelijksoortigheidsprincipe werkt. Het is een geneeswijze die door haar zacht-zinnige werking en individualiserende benadering geschikt is voor uiteenlopende klachten Link. De mens staat centraal, niet de ziekte. Gelijksoortigheidsprinicipe: Similia similibus curentur = Het gelijke met het gelijksoortige genezen.

Een middel dat bepaalde ziekmakende verschijnselen kan opwekken kan dezelfde verschijnselen ook genezen. Een beroemd voorbeeld is de ui. Deze veroorzaakt hevig tranende ogen en een loopneus. Waar kennen we deze verschijnselen van? Inderdaad, van hooikoorts.

Daarom is Allium cepa (ui) een beroemd hooikoortsmiddel. Dat betekent echter niet dat iedereen met hooikoorts allium cepa krijgt, want er zijn heel veel verschillende soorten hooikoorts en dus ook verschillende middelen ervoor. De homeopaat kijkt naar jouw unieke manier van ziek zijn, want jij bent anders ziek dan bijvoorbeeld je buurvrouw.Individualiserend:

De ene hooikoorts is de andere niet. Ik ga kijken wat jouw hooikoorts of ziekte andert maakt. Samen met jou ga ik op zoek naar het unieke van jouw manier van ziek zijn. Mensen reageren verschillend op weersveranderingen, tijden gedurende dag of nacht en op prikkels van buiten. Deze factoren zijn interessant voor mij voor de keuze van het juiste middel, maar ook voor de keuze van de juiste potentie.

 

 

Potentie:

Klassieke homeopathie maakt gebruik van hoog gepotentieerde (verdunde) middelen. Daardoor kan de werking van het middel zeer nauwkeurig gedoseerd en verfijnd toegepast worden. Hoe fijner, dus meer verdund de stof is hoe dieper hij werkt. Diep in de zin dat hij ook het emotionele en het mentale vlak raakt. Er zijn heel veel verschillende middelen en doseringen waardoor de behandeling heel nauwkeurig aan kan sluiten bij de patient. Dat maakt deze behandeling werkzaam bij uiteenlopende klachten. Immers de persoon, niet de ziekte staat centraal.

Publicatie in Spiegelbeeld Magazine

 

Lees ook mijn artikel in Spiegelbeeld Magazine

 

 

PUBLICATIE

SPIEGELBEELD